Студент на годината

Студент на годината

На 2 март, тази година, Националното представителство на студентските съвети отличи на официална церемония най-успешните и активни студенти на България в 16-то издание на Националния приз "Студент на годината".

Събитието тази година беше под патронажа на президента Румен Радев и се състоя в аула "Максима" на Университета за национално и световно стопанство. Държавният глава връчи наградата на Радина Бодурова, която е трети курс във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски".

Жури в състав от водещи експерти във висшето образование е определило победителите в 15 категории. Всички призьори са с доказани постижения в научната, културната, спортната и друга дейност, които са свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Основната мисия на Националният приз "Студент на годината"  е да популяризира, отличава и насърчава постиженията на българските студенти от всички области на висшето образование - пред обществеността.

Конкурсът е учреден в началото на 2006 г.,  по инициатива на делегатите в Общото събрание - на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

 

Студент на годината

 

Коментирай :

You can use the Markdown syntax to style your comment.